Okul Zamanında Blog Yönetmek.



Düşüncelerini tüm dünyayla paylaşmanın bir yönüde blog yazarlığıdır. İnsan profesyonelliğe adım atınca hobi olmaktan çıkar para kazandırmaya başlar. İyi bir güç sarf ederek bu profesyonelliği yakalamak gerekir. Blog yazarların çoğu yeterli zamanı bulamadığını söylüyorlar. Vakit ayırma konusunda sıkıntı çekiyorlar. Bu yazımdaki tartışmam özellikle okul yaşantısını sürdüren arkadaşlarımın seslerine kulak verecek nitelikte…
İleride ki yaşantımızı etkileyecek niteliklerden biriside okul yaşantısı, bunun hepimiz farkındayız. İyi bir eğitim ve ardından iyi bir gelecek! Peki bu okul eğitiminde blog yazarlığı tercih edilebilecek bir durum mu? Elbette Hayır! Kişi kendini geliştirdikçe, eğitimini yükselttikçe daha iyi yazmaya başlar. Kişi geleceğini etkileyeceği kaynağı kaybetmek istemez. Bazı yazılarınız iyi olabilir ve sizi daha fazla ziyaretçi takip edebilir, ama dersleri ihmal etmemelisiniz. Nasıl yapmalısınız? Zamanı yönetebilmekten geçiyor bütün kurallar… İyi bir zaman yönetimi ile dersleriniz ve bloğunuzu başarılı şekilde sürdürebilirsiniz.
Yazı yazma sıklığınızı belirleyin!
Günde bir yazı en iyi aralık bence. Siz yoğunluktan dolayı 1 yazı yazamıyorsanız, haftada 3-4 yazıyı deneyin.
Boş zamanlarınızı iyi değerlendirin!
Eminim hafta sonları daha boş vaktiniz vardır. Bu vakitlerde yazılarınızı hazırlayın ve hafta içine planlayın. Sınavlara hazırlıklı olun. O haftayı çok önceden planlayın. Yolda giderken bile plan yapın, ne yapacağınızı düşünün. Kafanızda bir taslak olsun. Arkadaşlarınızın sorularına yönelin ve kulak verin.
Akıllı telefon alın!
Bütçeniz var ise, boş vakitlerinizde akıllı telefon sayesinde yazılar hazırlayabilirsiniz.
Sabırlı olun!
Blog dünyasında başarı olmanın en büyük basamağı sabırlı olmaktan geçiyor. Belki bunu her yerden okuyorsunuz. Başarılı kişiler başarıya çabuk bir şekilde ulaşamamıştır.
Yukarıda okul hayatı ve blog yazarı arkadaşlarım için tavsiyeler verdim. Çoğu kişinin boş gezmesine karşılık sizin yazarlık yapmanızı takdir ediyorum.
Okul hayatı ve blog yazarlığınızda başarılar.