2013 YGS Ücretleri Hangi Bankalara Yatırılacak?

ÖSYM
Her yıl olduğu gibi bu yılda zorlu maratonun ilk ciddi adımına yaklaştık. Herkes bir telaş içerisinde YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ’ye kayıt olma peşinde. Peki kayıt işlemi sırasında bizi neler bekliyor ve en önemlisi ücreti hangi bankalara yatıracağız? Öncelikle YGS sınavına girecek olan adaylar 40 ₺ ücreti Ziraat BankasıVakıf Bank, Halk BankasıAkbankDenizbank, Kuveyt Türk ve tüm PTT merkezlerinden yatırması gerekiyor. “Sınavsız Geçiş” için yine aynı bankalara 10 ₺ ücret yatırmanız gerekmektedir. Eğer dilerseniz bu işlemler İnternet Bankacılığı‘nı kullanarakta yapabilirsiniz.

2013 YGS Başvuru Tarihleri


YGS sınavı için başvuru tarihleri 02.01.2013 ile 15.01.2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Lütfen başvuru işleminizi son güne bırakmayın. Bir çok aksaklık yaşanabiliyor.

2013 YGS Başvuru Detayı


Aşağıdaki linkten göz atabileceğiniz 2013 YGS Başvuru Kılavuzu‘nda başvuru koşullarına yer verilmiştir. Adayların başvuru yapmadan önce kılavuzu detaylı bir şekilde mutlaka incelemeleri gerekmektedir. Şu anda 12. sınıfta okuyan üniversite adaylarının YGS başvuruları okudukları okul müdürlüklerince yapılacaktır. Mezun durumda olan adaylar eğer 2011 veya 2012 ÖSYS’ye başvuru yapmış ve öğrenim bilgilerinde herhangi bir değişiklik yoksa bu adaylar bireysel olarak ÖSYM’ninhttp://ais.osym.gov.tr adresinden kendileri yapabileceklerdir.
2011 veya 2012 ÖSYS’den herhangi birine başvurmamış olanlar ile öğrenim bilgilerinde herhangi bir değişiklik olan adaylar 2013 YGS başvurularını başvuru merkezi aracılığıyla yapmaları gerekmektedir. ÖSYS başvuru merkezleri olarak Ortaöğretim(Lise) Kurumu Müdürlükleri ile ÖSYM Sınav Merkezleri görev yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden yapılacak başvurularda hizmet ücreti alınacaktır.
Daha detaylı bilgi için 2013 YGS Başvuru Klavuzu‘na göz atınız.